Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге сподели, че кризата с коронавируса всъщност носи със себе си възможността за нормализиране нивото на заплатите и трансферните суми, които не спираха да набъбват през последните години.

"Ние изживяваме навярно най-голямата криза след Втората световна война и е ясно, че темата за футбола ще генерира много поляризирани мнения. Футболът обаче може да бъде много силен сигнал и да бъде една крачка напред към нормалното", коментира Кале пред вестник Münchner Merkur.

"От самото начало бяхме наясно, че футболът ще търпи своите критики, но ние трябва да убедим критиците си, че гледаме сериозна на темата "коронавирус". Готови сме да носим необходимата отговорност и желанието ни за подновяване на мачовете е съгласувано с политиците и медиците."

"Не искаме някаква специална роля, но "професионален футболист" е професия и ние искаме да направим всичко необходимо, спазвайки мерките, тази професия отново да се прилага активно."

"Когато тази криза отмине, ние сме задължени да обсъдим сериозно някои аспекти. Няма клуб, който иска всяка година заплатите и трансферните суми да се вдигат. Всяка криза носи със себе си нови възможности", завърши Румениге, който дълги години беше председател на Асоциацията на европейските клубове.