Бившият футболист на Байерн Мюнхен Вили Саньол още не е забравил начина, по който клубът се раздели с него през есента на 2017 година.

Тогава французинът влезе в ролята на временен треньор за един мач (2:2 срещу Херта) след уволнението на Карло Анчелоти, но набързо беше забравен при назначението на Юп Хайнкес.

Дон Юп е заявил на шефовете, че държи да работи изцяло със свой екип. Така за Вили не остана място на пейката и баварците му предлагат работа в академията, която той отказва.

"Бях много тъжен и разочарован. Когато си в Байерн като асистент на Карло, се надяваш на по-дългосрочни работни отношения. Не се получи", заяви Саньол пред телевизия Sport1. 

"Ситуацията в Байерн беше тежка и на мен още ми е трудно да говоря за това. Това тогава не беше този Байерн, който аз познавам. В този клуб всяка раздяла се правеше със стил, но за съжаление в моя случай не беше така."

"Когато аз бях футболист в Байерн, имаше само 600 служители и нещата не бяха толкова мащабни. Всички в клуба бяхме много по-близки, отколкото са сега. Въпреки това Байерн остава клубът на сърцето ми, играх там девет сезона."

"Що се отнася до Карло Анчелоти, той е страхотен човек и аз научих много от него. Като човек е бомба! Бях негов помощник няколко месеца, но имахме много топли отношения", допълни Саньол.