Един от най-успешните треньори в историята на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес става на 75 години в събота. 

Бившият капитан на баварците Бастиан Швайнщайгер беше един от лидерите на Хайнкес през 2013 година, когато Байерн спечели исторически първи требъл.

"Скъпи Юп, аз съм много щастлив, че имах щастието да се запозная с теб. Ти си не само изключителен треньор, но и прекрасен човек и аз те спечелих като приятел. Научих много от теб - отборен дух, честност, морал, да бъдем открити един с друг - тези неща днес ми липсват във футбола", коментира Швайни пред клубното списание на Байерн.

Халфът си спомня и незабравимия сезон с требъл, когато баварците станаха шампиони, грабнаха Шампионската лига и купата на Германия.

"Партито след мача в Берлин беше най-доброто, което някога сме имали в клуба. Организирахме мястото и празнувахме, а в един момент се появи и ти. Всички те посрещнахме с бурни овации, а след това танцувахме с теб. Незабравимо! Усет за ритъм!"

"Годините с теб бяха навярно най-хубавите в кариерата ми. Ти стори нещо, което малцина треньори успяха да направят: ти успя да вземеш всеки един играч, всеки един служител в "лодката". Няма човек, който да говори нещо лошо за теб."

"Ти ми помогна много да превъзмогна трудния момент след загубения финал в Мюнхен срещу Челси. И теб те болеше много от този трагичен за нас финал, но във всичко това ти видя и един шанс за всички нас. Година след това ни изведе до триумфа на "Уембли" срещу Борусия Дортмунд, това е направо възхитително", завърши Швайнщайгер.