Филип Лам е бил като Шави за Пеп Гуардиола в Байерн Мюнхен. На това мнение е бившият помощник на каталунския специалист Доменек Торент.

"Лам беше като друг Шави за Пеп в Байерн. Филип спокойно можеше да играе в нашата формация в Барселона заради своя интелект", коментира Торент пред списание "Кикер".

Бившият помощник на Гуардиола в Барса, Байерн и Манчестър Сити коментира и прословутия реванш между баварците и Реал Мадрид в Шампионската лига през 2014 година.

Тогава "кралете" пристигат в Мюнхен след крехка победа с 1:0 у дома и всички очакват да имат сериозни главоболия на стадион "Алианц Арена". Още на почивката обаче след два гола на Серхио Рамос и един на Кристиано Роналдо мадридчани сензационно водят с 3:0, за да изковат крайна победа с четири гола разлика.

Според футболния фолклор на полувремето тарторите на Байерн казват на Гуардиола, че зарязват желания от него стил и започват да изповядват философията на Юп Хайнкес с по-малко контрол на топката, но с повече агресия.

"Идеята на Пеп беше да се чака повече, но ключови играчи искаха да се играе по-настъпателно. Допуснаха се грешки в защита, от които паднаха и головете. Може би с идеята на Пеп за по-голям контрол пак щяхме да загубим с 0:4, а може би  и с 0:5", завърши Торент.