Бившият халф на Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед Оуен Харгрийвс смята, че рано или късно звездата на Байер Леверкузен Кай Хаверц ще премине в Барселона, Реал Мадрид или в редиците на английски клуб.

Германският национал е свързван най-вече с Байерн Мюнхен, а интерес към него има също така от Висшата лига, Барса, Реал Мадрид,  Ювентус и Борусия Дортмунд.

"Кай е специален. Той е следващата звезда. Според мен най-добрите германски играчи остават известно време в Бундеслигата, след което отиват във Висшата лига, Барселона или Реал Мадрид", заяви Харгрийвс пред Goal.com.

"Месут Йозил, Тони Кроос, Марк-Андре тер Стеген напуснаха Германия и се справиха навън. Талантите от Бундеслигата са обучени добре и са добри професионалисти. Кай е следващият."

"Погледите са насочени към Халанд и Санчо, но от германска перспектива фокусът е върху Хаверц. Той е хибрид между Михаел Балак и Месут Йозил, ако се вгледаме в головете и елегантността му. Той е супер футболист и спокойно може да играе в Ливърпул, Манчестър Юнайтед или Манчестър Сити."

"Бих се радвал да го видя в Байерн Мюнхен, но според мен всеки го иска в състава си. Точно сега той не трябва да отива в топ клуб, защото няма да играе редовно и това ще спре развитието му."

"Кай се намира в добър отбор и треньорът Петер Бос изповядва подходящ за него стил. Хаверц трябва да вземе правилното решение, когато си тръгне. Да бъде в отбор, където ще играе редовно", добави Харгрийвс.