Байерн Мюнхен - Фортуна Дюселдорф, двубой от 29-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 19.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Алаба, Ернандес, Боатенг, Павар, Дейвис, Одриосола
Полузащитници: Мартинес, Кимих, Горецка, Кюзанс, Коман, Гнабри
Нападатели: Мюлер, Левандовски, Перишич, Циркзее, Арп
Контузени: Зюле (назад с подготовката), Толисо, Коутиньо, Тиаго 


Прогноза на Gol.bg:

Набралият скорост Байерн Мюнхен отново плаши съперниците, след като започна с три поредни победи рестартирането на Бундеслигата. 

Успехът с 1:0 над Борусия Дортмунд във вторник доближи шампионите до осма поредна сребърна салатиера, защото те дръпнаха с цели седем точки на върха.

Фортуна е само на точка от спасителния бряг и в момента заема приемливото 16-о място, което все пак дава право на участие на бараж за оцеляване. На цели 5 точки зад тима е закъсалия Вердер Бремен, който обаче има мач по-малко.

Гостите влизат в мача със самочувствието на отбор, който изтръгна точка от Мюнхен при последната си визита тук. Тогава Доди Лукебакио (настоящ стрелец на Херта) оформи своя хеттрик в 93-ата минута и баварците останаха с пръст в уста, макар да водеха с 3:1. Последвалите два мача обаче Фортуна загуби тежко от баварците на свой терен с 1:4 и 0:4.

Като цяло Фортуна има приемливи показатели (10:29 победи в 49 мача) срещу най-успешния германски клуб, но в Мюнхен балансът е 15:3 успеха за Байерн. Като цяло в последните 11 шампионатни мача дюселдорфци са спечелили две точки, а последната им победа над Байерн е именно в Мюнхен - през 1991 година.

Моментното състояние на двата отбора и гладът за трофеи на баварския колос ни кара да мислим, че в днешния двубой няма да станем свидетели на никакви изненада.


Резултат: Байерн Мюнхен - Фортуна Дюселдорф 3:0