Легендата на Байерн Мюнхен Франц "Буле" Рот (първият отляво надясно на снимката долу) е на мнение, че воденият от Ханзи Флик отбор може да строши клубния рекорд от 101 гола, поставен през сезон 1971/72.

"Напълно възможно е. Победата с 1:0 над Борусия Дортмунд беше най-важният мач този сезон. Разликата стана седем точки и не мисля, че Байерн ще изпусне преднината на върха", заяви пред вестник "Абендцайтунг" Рот, който игра за мюнхенци от 1966 до 1978 година.

В момента баварският колос има 81 гола на сметката си и разполага с още шест кръга, за да подобри рекорда от 101. Рекорд, поставен от Рот, Герд Мюлер, Ули Хьонес, Франц Бекенбауер и компания. 

В споменатия сезон "Бомбардировача" Мюлер постига и индивидуалния рекорд от 40 гола, в който се цели Роберт Левандовски. Засега полякът е с 27 попадения и задачата му изглежда доста сложна. Любопитното е, че през 1972 година по същото време Байерн също е отбелязал 81 попадения.

"Трудно, но не и невъзможно. Ако го подобрят, значи са сторили всичко по правилния начин. Този отбор на Байерн е чудесен. Доста по-важно е обаче първо да станат шампиони, защото само за 101 вкарани гола не се дават титли", добави Рот.

"По наше време никой не мислеше за границата от 100 гола. Дори не сме си говорили за това в съблекалнята. Но когато головете станаха 99, тогава е нормално да искаш да станат и 100", завърши легендата.