Легендата на Байерн Мюнхен Франц "Буле" Рот е на мнение, че само Борусия Дортмунд може да поддържа бясното темпо, което баварците ще наложат и през новия сезон в Бундеслигата.

"Байерн разполага с огромен потенциал, отборът е много по-добре окомплектован от останалите тимове в първенството", започна Рот пред вестник "tZ".

"Само Борусия Дортмунд може да поддържа темпото ни. Титлата ще се реши между тези два отбора, останалите не ги виждам в борбата за сребърната салатиера."

"Но сезонът няма да бъде лесен, няма да видим разходка от Байерн. Борусия Дортмунд се подсили много добре и със сигурност няма да се даде без бой."

"Очаквам с нетърпение новия сезон. Снощната победа с 5:0 над Реден бе само предястието, а и да не забравяме, че скоро ще видим в игра и Марио Гьотце. Той е перфектен футболист и съм на мнение, че ще качи Байерн на още по-високо стъпало."

"Победата на моя Байерн срещу аматьорите от Реден не е изненадала никого. В крайна сметка ако не победим отбор от четвърта дивизия, срещу кой друг ще спечелим?"

"Често срещу такива аматьорски отбори не е лесно, но Байерн победи без проблеми. Момчетата се справиха добре, те направиха добър старта на сезона. Мачът за Суперкупата срещу Дортмунд не го броя."

"Ясно е, че сега сме в началото на сезона. Пеп Гуардиола има нужда от време, за да наложи идеите си, докато футболистите ги усвоят. Няма да е толкова лесно. Така че трябва да изчакаме първите 5-6 мача в Бундеслигата."

"Но на турнира Ауди Къп се видя какво има предвид Гуардиола. Тази толкова офанзивна преса например. Тя е ефективна, но може да бъде и опасна. И затова трябва два се тренира интензивно на заниманията на отбора."

"Но аз смятам, че отборът ще го направи успешно. И тогава Байерн разбира се ще бъде абсолютен фаворит за титлата през новия сезон", завърши Франц Рот.

Наричан "Буле" (от немски - бик) заради физическата си мощ, Франц Рот остава в историята като първият футболист, вкарал първия гол в цели три финала от европейските клубни турнири.

През 1967 година той вкарва единственото попадение във финала за КНК, когато мюнхенци бият Глазгоу Рейнджърс. Следват два още по-важни негови гола, във финали на КЕШ.

През 1975 година той открива резултата при успеха с 2:0 срещу Лийдс, а през 1976 година вкарва единственото попадение при победата с 1:0 над Сент Етиен, ставайки главен герой при втората и третата титла на Байерн на Стария континент.