Легендата на Байерн Мюнхен Бишенте Лизаразу призна, че е притеснен за крилото на баварците Кингсли Коман.

"Проблемът пред него е отново да си върне доверието към собственото тяло. Коман има нужда от свобода в мислите, за да може да играе най-добрия си футбол", заяви пред вестник "Абендцайтунг" световният и европейски шампион с Франция.

Бившият бек визира честите травми в кариерата на 23-годишния Коман, който дори беше заплашил, че ще прекрати кариерата си, ако ходенето по мъките продължи.

Преди Коледа Кингсли контузи капачката на коляното си, а през февруари получи разтежение. Той се завърна при рестартирането на Бундеслигата и игра в четирите мача на Байерн, но не показа нищо впечатляващо.

През сезона Коман има на сметката си едва две попадения и три асистенции поради честото си отсъствие заради здравословни проблеми.

"Ако изпитваш страх, нещата няма да се получат. Понякога оставам с усещането, че той е страхлив в някои ситуации на терена заради честите контузии."

"В ситуации "един срещу един" Кингсли е толкова добър, той е много бърз. И е в състояние да прави разликата за Байерн. Когато е във форма, Коман е сред най-добрите крила в света", добави Лизаразу.