Байерн Мюнхен - Айнтрахт Франкфурт, полуфинален мач за Купата на Германия. Стадион "Алианц Арена", 21.45 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Алаба, Ернандес, Боатенг, Павар, Дейвис, Одриосола
Полузащитници: Мартинес, Кимих, Тиаго, Горецка, Коман, Гнабри
Нападатели: Мюлер, Левандовски, Перишич, Циркзее, Арп
Контузени: Зюле (назад с подготовката), Толисо, Коутиньо, Кюзанс (стомашен вирус)


Прогноза на Gol.bg:

Байерн е тежък фаворит на хартия, но така беше и през пролетта на 2018 година, когато двата отбора играха на финала. Тогава обаче "орлите" постигнаха сензационен успех с 3:1 и вгорчиха пенсионирането на славния треньор Юп Хайнкес.

Рекордьорът по брой спечелени купи на страната Байерн Мюнхен преследва своя 20-и трофей и 24-ото си участие във финал. Айнтрахт е трети по спечелени купи (5) на Германия, заедно с Шалке. Франкфуртци имат два изиграни финала за предходните три сезона, което важи и за Байерн.

Байерн и Айнтрахт са се срещали пет пъти в турнира и "орлите" имат приличните два успеха. Те печелят полуфинала през 1974 година с 3:2 срещу един от най-силните състави на мюнхенци. 

В следващите им три срещи обаче франкфуртци не успяват да вкарат нито един гол, губейки с 0:1 в първи кръг през 1989 година (Хайнкес е начело на баварците, Клаус Аугенталер вкарва от 50 метра), с 0:1 на финала през 2006 година (гол на Клаудио Писаро) и с 0:4 на осминафиналите на сезон 2009/10, когато се разписват Мирослав Клозе (два пъти), Томас Мюлер и Лука Тони.

Като цяло във всички турнири баварците имат предимство от 63:33 победи, при голова разлика 238:169. В последните им шест сблъсъка във всички турнири Байерн води с 4:2 победи, но през миналия ноември загуби с 1:5 във Франкфурт и това доведе до уволнението на Нико Ковач.

Споменатото поражение беше най-тежкото за мюнхенци за последната декада, а като добавим и невероятната победа на Айнтрахт във финала преди две години, то момчетата на Ади Хютер изобщо не са за отписване. В Мюнхен обаче гостите изпитват сериозни трудности и са постигнали само едно равенство в последните си 15 визити.


Резултат: Байерн Мюнхен - Айнтрахт Франкфурт 3:1