Френският шампион Пари Сен Жермен проявява реален интерес към най-скъпата покупка в историята на Байерн Мюнхен - Люка Ернандес.

Баварците броиха на Атлетико Мадрид 80 милиона евро за бека, който може да действа и като централен защитник. Припомняме, че Люка е близо два пъти по-скъп от втория най-скъп трансфер на мюнхенци Корентен Толисо (41.5 млн. евро).

И двамата световни шампиони обаче не могат да достигнат нивото, заради което бяха привлечени. И докато очакванията към полузащитника не са чак толкова големи, то Ернандес е истинско разочарование. Както заради трансферната сума, така и заради изключително ниското ниво, което показва.

При победата на Байерн с 2:1 над Борусия Мьонхенгладбах в събота бившият играч на Атлетико спечели смехотворните 17% от своите единоборства и почти всяка опасна акция на "жребчетата" минаваше през него. За капак в средата на първата част той направи безумен пропуск, оставайки очи в очи с вратаря Зомер.

Това обаче не му попречи да изрази разочарование при закъснялата си смяна в средата на второто полувреме, като настрои дори феновете на Байерн в социалните мрежи срещу себе си. Някои от ултрасите бяха категорични - това е най-слабият защитник, играл някога в Мюнхен. Парадоксалното е, че нито един играч на баварския колос не се е доближавал до Люка по отношение на трансферната сума, платена за него.

Cadena SER твърди, че ПСЖ е готов да спаси както Байерн, така и Ернандес. От един видимо неуспешен "брак", началото на който тръгна странно. Люка беше купен контузен и претърпя операция на коляното. През есента получи тежка контузия и в глезена, като практически той стои по-често в лазарета, отколкото на терена.

24-годишният Ернандес има едва 16 мача за Байерн този сезон, девет от които като титуляр. Клубът проявяваше търпение към него, но очевидно то вече е изчерпано и продажбата му само след един сезон вече стои на дневен ред. Феновете сравняват играта му с тази на неопитно момче от школата, попаднало по погрешка в първия отбор.

ПСЖ е сред малкото клубове в света, които не са чак толкова засегнати от финансовата криза заради пандемията с коронавирус, макар да се говори за пропуснати ползи от 200 милиона евро. "Принцовете" имат практически неизчерпаем бюджет.

Договорът на Люка с Байерн е до лятото на 2024 година и се предполага, че мюнхенци ще искат да получат поне толкова пари, колкото платиха за френската издънка.