Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски разкри пред списание “Франс Футбол” някои от тайните на играта си, както и какво го прави по-добър на терена. 

Вече на 31 години, полякът във всеки от последните пет сезона е вкарал над 20 гола за клуба си, а в три от тях е достигнал и границата от 30 попадения.

Според Левандовски балансираното хранене и грамотното разпределение на храната му позволяват да се намира почти винаги в оптимална форма. 

"Не ям месо в деня на мача. То е прекалено тежко за моя организъм. А какво точно ще ям, зависи от това в колко часа ще играя. 

Когато ядеш макарони или ориз, то това ти носи огромна полза от гледна точка на допълнителна енергия. Но по отношение на храната, винаги се старая да бъда балансиран. 

Избирам както блюдата на масата, така и големината на порцията. Също така избирам определени салати, както и рибата, в зависимост от сезона”, разказва Левандовски, цитиран от "Монитор".

Попитан дали само в храната се съдържа тайната на головете му, той отговаря, че много често се доверява на инстинктите си. И сам признава, че бързината на днешния футбол не позволява да мислиш много във всяка ситуация или пък да обработваш топката.