Голмайсторът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски най-после счупи каръка срещу Фортуна Дюселдорф и превзе вратата на този съперник в шестия си опит.

Полякът се разписа на два пъти при победата с 5:0 през уикенда и вече може да се похвали, че е вкарвал на всички настоящи участници в Бундеслигата. Включително и на Байерн.

Роберт има 29 попадения през сезона в Бундеслигата и води с четири на Тимо Вернер (РБ Лайпциг) в листата на най-добрите стрелци.

Левандовски е на път да стане първият футболист в историята на германския елит, който печели голмайсторския приз три поредни години. Досега той е ставал голаджия №1 в Германия общо четири пъти.

Голямата цел на Левандовски обаче със сигурност е рекордът на Герд Мюлер от сезон 1971/72, когато легендата на Байерн нанизва цели 40 гола. 

За целта Роберт трябва да вкара поне още 11 пъти в оставащите пет мача. Коефициентът му в момента е 1.07 и ако той го спазва, ще завърши сезона с 34 гола. Което пак ще бъде впечатляващо, защото ще е четвъртото най-добро постижение в историята на Бундеслигата.

Все пак е за отбелязване, че през настоящата кампания Левандовски бележи на всеки 60 минути, докато Герд Мюлер го е правил на всеки 77 минути в споменатия вече сезон.