Легендата на Байерн Мюнхен Франц "Буле" Рот (на първата снимка долу)похвали голмайстора на отбора Роберт Левандовски, но все пак подчерта, че най-добрият стрелец е бил бившият му съотборник Герд Мюлер (на втората снимка долу).

Левандовски има 27 гола този сезон в Бундеслигата и разполага с още шест кръга, за да подобри рекорда на "Бомбардировача" от 40 попадения, вкарани през сезон 1971/72. Тогава баварците завършват с общо 101 гола, което също е рекорд.

Рот пък е третият най-добър реализатор на Байерн през споменатата кампания с 12 гола. Втори голмайстор е почетният президент на клуба Ули Хьонес с 13 попадения.

"Моята сила беше мощта на удара. От 20-25 метра пред вратата на съперника вече ставах опасен. Нашият отбор тогава беше много класен, ние изповядвахме много офанзивен футбол. И в предни позиции имахме този невероятен Герд Мюлер", заяви Рот пред вестник "Абендцайтунг".

"Роберт Левандовски също е един много добър голмайстор. Но в моите очи няма по-добър голаджия от Герд Мюлер. Герд беше изключителен. Единственият нападател на планетата, който можеше да отбележи гол с всяка част на тялото си."

"Нямам нищо против нашият рекорд от 101 гола да падне. Тогава ще празнувам с настоящия състав на Байерн и ще се радвам за тях.Все пак всички ние сме Байерн - едно семейство. Както винаги е казвал и Ули Хьонес", добави Рот.