Байерн Мюнхен - Фрайбург, мач от 33-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Мартинес, Ернандес, Боатенг, Павар, Одриосола, Ричардс
Полузащитници: Кимих, Горецка, Коман, Гнабри, Мюлер, Кюзанс, Майер
Нападатели: Левандовски, Перишич, Циркзее, Арп, Врийдт
Контузени: Зюле (назад с подготовката), Толисо, Тиаго, Коутиньо, Алаба
Наказан: Дейвис


Прогноза на Gol.bg:

Шампионите грабнаха осмата си поредна и общо 30-а титла на Германия във вторник и тази вечер излизат за една "официална тренировка" по пътя към евентуалния голов рекорд на... Байерн отпреди близо половин век.

Гостите са постигнали само една "суха" мрежа в последните 31 срещи с този противник. Като цяло в изиграните 39 шампионатни двубоя Байерн има 27 победи и само четири поражения. 

Все пак е за отбелязване, че през миналия сезон Фрайбург измъкна две равенства с по 1:1 срещу най-успешния германски клуб и за малко да направи услуга на Борусия Дортмунд в борбата за титлата. 

Мачът през зимата пък беше спечелен много трудно от мюнхенци с 3:1 след два гола (Циркзее в 92-ата минута и Гнабри в 95-ата минута) в добавеното време.

В предходните четири срещи обаче баварците нямаха проблеми и биха с обща голова разлика 15:2. Последната победа на Фрайбург над мюнхенци е през май 2015 година с 2:1.

Голмайсторът на Бундеслигата Роберт Левандовски пък има цели 15 гола в 15 мача с този съперник и определено се чувства добре в тези мачове. Полякът е на кота 31 в момента и почти сигурно отново ще бъде най-добрият стрелец в шампионата.

Осмият в таблицата Фрайбург има своите шансове за участие в Европа, защото е само на точка от шестия Волфсбург. При последното си гостуване тук момчетата на Кристиан Щрайх завършиха 1:1 и не загубиха в Мюнхен за първи път от 1997 година насам.


Резултат: Байерн Мюнхен - Фрайбург 3:1