Ариен Робен хвърли голямата бомба през уикенда, обявявайки рестартирането на своята кариера. Той подсили родния си Грьонинген, откъдето тръгна за големия футбол през 2000 година.

"Подписвам за 5 години, това е договор за бъдещето. Все още съм млад", пошегува се нидерландецът по време на своето представяне.

36-годишният бързак, който спря с футбола преди 12 месеца, носеше цели 10 години екипа на Байерн Мюнхен. Преди това той игра също така за Реал Мадрид, Челси и ПСВ Айндховен.

"Да прекратя кариерата си беше най-тежкото решение в живота ми. Физическите проблеми малко или много ме провокираха да взема това решение тогава. Исках да остана още една година в Мюнхен и да се насладя на това време със семейството си.И го сторих. Правех неща, за които не ми оставаше време. Като карането на ски."

"Преди пандемията с коронавируса се готвех за участие в маратон, който не се състоя. През изминалите 18 години постоянно поддържах контакт с Грьонинген и се замислих какво мога да направя за клуба. Искахме да се върнем у дома. Тази година почивка се отрази добре на тялото ми. Преди 5-6 седмици започнах да правя и тренировки, характерни за футболистите. Все още има какво да се желае, но съм на прав път. Осем пъти тренирах на базата на Байерн с Холгер Бройх и съм много благодарен на клуба."

"Защо го правя? От любов към клуба. Не бих се върнал във футбола за друг клуб. Играх само две години за първия отбор на Грьонинген и сега искам да дам още нещо на клуба. Тук израснах, това е моят дом. Ще бъда открит: разликата в нивото между Байерн и Грьонинген е голяма. Но го правя, за да помогна. Искам да съм добър пример за младите момчета, да ги дърпам напред. Смятам, че може да завършим в Топ 3", добави Робен.