Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге обясни защо клубът се разминава през годините с мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, който изкара по седем сезона начело на Майнц и Борусия Дортмунд.

"Винаги, когато в Байерн Мюнхен сме търсили треньор, Юрген Клоп е бил в договорни отношения с друг клуб. Но нека не забравяме, че през тези години в нашия клуб работиха големи треньори като Хайнкес, Гуардиола, ван Гаал или Ханзи Флик", заяви Румениге, цитиран от вестник "Тагесцайтунг".

"Когато търсиш треньор, трябва да пасне и таймингът. Винаги съм знаел, че Клоп е сред тримата или четиримата най-добри треньори в света", добави Кале, който разказа и за една куриозна случка.

През лятото на 2012 година той отива на почивка на остров Зилт със семейството си, където се оказва и семейство Клоп. 

Моментът е любопитен, защото Борусия Дортмунд тъкмо бе станал шампион за втори пореден път, а за капак размаза баварците с 5:2 на финала за Купата на Германия, записвайки дубъл.

"Видях го срещу мен и започнах да се питам дали няма да се подиграва за загубата ни. Но той ни поздрави учтиво, подаде си ръката и след това дори кучетата ни си играха заедно."

"Юрген Клоп е страхотен треньор и много уважителен човек. Той не се подиграва на съперниците и не се бие в гърдите колко е велик. Да, той е голям треньор, но не говори за това", добави двукратният носител на Златната топка Карл-Хайнц Румениге.