Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге е готов да притисне световната футболна централа ФИФА заради голмайстора на тима Роберт Левандовски.

Полякът записва феноменален сезон с 43 попадение и според куп експерти беше фаворит за Златната топка. Заради пандемията с коронавирус обаче връчването на наградата за 2020 година беше отменено.

"Може би трябва да говорим още веднъж с ФИФА, защото те са организатори на събитието. С изключение на Франция, във всички останали държави сезонът се доигра. Затова и според нас е възможно церемонията да се състои и наградата да отиде в ръцете на най-добрия футболист", каза Румениге.

"Роберт Левандовски прави фантастичен сезон, навярно той е най-добрият в цялата му кариера. За съжаление Франс Футбол реши да не връчва наградата за тази година. Ние не сме особено щастливи от това решение и го смятаме за несправедливо."

"Ще се опитам да убедя боса на ФИФА Джани Инфантино, за да може той пък да повлияе на Франс Футбол церемонията по връчване на Златната топка да се състои", добави двукратният носител на най-ценния индивидуален приз във футбола.