Легендата на Кьолн Дитер Мюлер трепери за постижението си от 34 гола, вкарани през сезон 1976/77. Точно с един гол зад него е Роберт Левандовски, който наниза 33 попадения за Байерн Мюнхен през този сезон в Бундеслигата.

66-годишният Дитер Мюлер (177 гола в 303 мача в Бундеслигата) обаче има обяснение защо полякът бележи толкова много.

"Левандовски няма да има проблем да ме изпревари и аз бих се радвал за него, макар тези индивидуални рекорди да са нещо хубаво", коментира пред вестник "Абендцайтунг" Дитер Мюлер.

"Но големия рекорд от 40 гола на Герд Мюлер остава недостижим и Роберт няма да го подобри. Рекордът няма да бъде подобрен и от друг стрелец в бъдеще. Това постижение ще си остане като №1."

"За мен Левандовски е един от най-добрите и завършени нападатели за последното десетилетие, а в момента е най-добрият централен нападател в света. Той има изключителни качества."

"Вкарва с десен крак, с ляв крак, с глава. И умее да отваря пространства за съотборниците си. Физически е силен и в същото време вече е доста опитен. Напълно завършен стрелец, също като мен едно време."

"Може би и аз щях да вкарвам толкова много голове като него, ако бях на неговото ниво по отношение на фитнеса (смее се). Но той има предимството, че изпълнява много повече дузпи, отколкото аз преди години", добави Дитер Мюлер.