Единственият непобеден в Европа отбор през 2020 година е "Байерн". Поне до финала на Шампионската лига в неделя срещу "Пари Сен Жермен". 29 мача поред баварците не познават загубата - 28 победи и едно реми. То дойде срещу "Лайпциг" на "Алианц Арена" в Бундеслигата. Последната загуба на "Байерн" датира от 9 декември - 1:2 срещу "Борусия" (Мьонхенгладбах), пише "Труд". В тази серия тимът на Ханзи Флик вкара 95 гола, а допусна една 22 попадения.

Ако баварците спечелят финала, ще вземат 105 милиона евро от наградния фонд и спонсорите на Шампионската лига. Поради пандемията и липсата на фенове двата съперника ще получат по 35 места в ложите. Успех на "Байерн" обаче не означава парти за требъл. Кметството в Мюнхен забрани празненства. Когато ПСЖ спечели полуфинала срещу "Лайпциг", полицията в Париж се нуждаеше от сълзотворен газ, за да разпръсне запалянковците.

"Отборът и треньорът на "Байерн" заслужават най-големия комплимент за работата си - каза почетният президент Франц Бекенбауер. - Ханзи беше треньор и в националния отбор. Знае всичко за футболистите. "Байерн" има манталитет на победител. Но много пъти съм гледал "Пари Сен Жермен". Този тим е много по-силен от "Барселона". Французите са един комплектован супер отбор. Треньорът Томас Тухел доказа още в Германия, че е на най-високо ниво. Радвам се, че "Байерн" пише нова ера в историята на клуба. Всички футболисти ме впечатляват. И трябва да го докажат. За мен финалът е 50 на 50."

В баварския тим има четирима футболисти от требъла през 2013-а - Мануел Нойер, Томас Мюлер, Джером Боатенг и Дейвид Алаба.