Универсалният бранител на Байерн Мюнхен Давид Алаба е притиснал ръководството да му вдигне заплатата на 20 милиона евро на сезон. В противен случай австриецът плаши с напускане.

Договорът на бека, който действаше като централен бранител през  пролетта, изтича на 30 юни 2021 година.

Той държи да бъде най-добре платеният футболист в съблекалнята, акцентирайки върху силните си изяви и дългогодишния си стаж в тима.

Разговорите между агента на играча Пини Захави и ръководството удариха на камък в Лисабон, където баварците грабнаха исторически втори требъл.

Очевидно обаче и прекрасното настроение на двете страни не помогна за постигане на консенсус. Шефовете са обяснили на тъмнокожия защитник, че във време на пандемия не могат да си позволят да му плащат толкова висока заплата.

Неговият отговор бил повече от интересен. Той заявил, че като юноша на клуба не е струвал нито цент на Байерн. И тъй като баварците не са плащали трансферна сума за него преди, сега ще трябва да му плащат по-висока заплата, пише списание "Шпорт Билд".

Нещо повече - Алаба е бил категоричен, че ако финансовите му претенции не бъдат удовлетворени, ще форсира за трансфер още това лято, вместо да чака до 1 юли догодина, когато ще може да си тръгне като свободен агент. Желанието на играча е все пак да остане на стадион "Алианц Арена", а като втора опция пред него стои вариантът да подсили Барселона.