Легендарният бивш треньор на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес се изказа много ласкаво по адрес на играчите на баварците Томас Мюлер, Джошуа Кимих, Мануел Нойер и Роберт Левандовски. 

Комплименти заслужи и наставникът Ханзи Флик, който изведе мюнхенци до требъл седем години след уникалното постижение на Дон Юп.

"Томас Мюлер и Герд Мюлер са най-необикновените футболисти в историята на германския футбол. Томас показва отново качествата, които го отличават: служи на отбора, гъвкав е и извънредно издръжлив по отношение на тичането", констатира Хайнкес, цитиран от "Абендцайтунг".

"Кимих пък е въплъщението на професионалния футболист, който показва ценностите на Байерн Мюнхен. Той живее за футбола. Футболът е неговото хоби, неговата професия, неговият еликсир на живота. Джошуа се разви много и като човек, мнозина футболисти могат да се учат от него."

"Мануел Нойер е най-добрият вратар в света в момента и един от най-добрите в цялата история на играта. Роберт Левандовски ме впечатлява не само с головите си показатели, но и с това, че играе за отбора. Той заслужава да бъде играч №1 в света за 2020 година."

"Ханзи Флик показа, че може да води отбора и да работи с хора. Показва емпатия, доверие и добра комуникация. Той не се взима много насериозно, макар да носи голяма отговорност. Той не е шефът заради позицията си, а заради личността си", завърши Дон Юп.