Защитникът на Байерн Мюнхен Давид Алаба също взе отношение по трансферната сага, в която е замесен. Австриецът има договор до 30 юни 2021 година, но не може да постигне договорка с ръководството за неговото удължаване.

Преди дни почетният президент на баварците Ули Хьонес нарече агента на бранителя "алчна пираня". За импресариото Пини Захави се твърди, че е искал от Байерн 20 милиона евро комисиона при евентуално преподписване. 

Самият Захави отрече тази информация, а бащата на Алаба - Джордж, определи думите на Хьонес като "откровени лъжи".

"Пожелавам си моето положение с договора да не се решава публично. Останах учуден и наранен от някои изказвания през последните две седмици. Много от нещата, които се пишат и говорят, просто не отговарят на истината", заяви Алаба, цитиран от списание "Шпорт Билд".

"Байерн не е случаен клуб за мен, а моят клуб, моят дом. В едно семейство има и спорове, но всичко си остава в семейството.", допълни свързваният с Барселона и Реал Мадрид футболист.

Според телевизия "Скай" разминаванията между Алаба и босовете на Байерн са както относно продължителността на контракта, така и относно заплатата. Давид иска 5-годишен договор и близо 20 милиона евро на сезон.

Байерн му предлага 4-годишен договор и по 7.5 милиона евро на сезон нето с бонусите, като при този вариант австриецът ще е далеч от листата на най-добре платените играчи в съблекалнята.