Хофенхайм поднесе голямата изненада във 2-ия кръг на Бундеслигата, след като срази с 4:1 вкъщи хегемона на Европа и Германия Байерн Мюнхен.

Успехът за домакините беше напълно заслужен и можеше да е още по-изразителен, ако не бяха и пропуските пред Мануел Нойер. Ермин Бачикч откри резултата в 16-ата минута, малко по-късно Мунас Дабур покачи на 2:0.

Джошуа Кимих върна шампионите в мача в 36-ата минута, но в 77-ата Андрей Крамарич сложи точка на спора. В 92-ата минута отново той вкара за крайния резултат, след като беше точен от дузпа. Така Байерн допусна първа загуба във всички турнири от 32 мача насам. Последното поражение датираше от 7 декември с 1:2 от Борусия Мьонхенгладбах.

С успеха Хофе събра пълен актив от 6 точки, докато баварците остават с 3 т. В следващия кръг "сините" гостуват на Айнтрахт Франкфурт, докато Байерн играе с Борусия Дортмунд за Суперкупата на Германия, след което приема Херта Берлин.


Голямата изненада в съставите беше свързана с Роберт Левандовски. Полската звезда на Байерн седна на пейката, а атаката поведе младият Джошуа Зиркзее. В средата на терена Корентен Толисо замени Леон Горецка, като идеята на Ханзи Флик беше да потърси свежест след тежката битка със Севиля (2:1) за Суперкупата на Европа.

Андрей Крамарич поведе атаката на домакините, по крилата беше подпомаган от Мунас Дабур и Кристоф Баумгартнер. 

През първото полувреме Хофе заложи на убийствени контри, за които баварците така и не намериха решение. Всичко започна в 16-ата минута, когато Денис Гайгер центрира перфектно от корнер, Ермин Бачикчич скочи най-високо и с прецизно изпълнение с глава матира Мануел Нойер за 1:0!

По-късно шампионите поискаха дузпа, след като Томас Мюлер се свлече в наказателното поле, но такава не последва. В 24-ата минута Хофе нанесе втория си удар в мача. Мунас Дабур беше изведен, дриблира в наказателното поле и с хубаво прехвърлящо изпълнение удвои преднината на домакините! Положението беше прегледано от ВАР, но в крайна сметка голът беше зачетен.

След почти половин час игра кошмарът за Байерн можеше да стане пълен. Кристоф Баумгартнер пропиля златна възможност от малкото наказателно поле, след като от няколко сантиметра шутира в аут. В 32-ата минута с хубаво индивидуално действие на Андрей Крамарич се озова очи в очи с Нойер. Хърватският национал потърси близкия ъгъл, но вратарят спаси. 

4 минути по-късно Байерн се върна в мача след странна ситуация. Играч на Хофенхайм се свлече при атаката на шампионите, но играта не беше спряна. Мюлер намери Джошуа Кимих, който с фамозен удар матира Оливър Бауман за 1:2!

В края на първото полувреме домакините изпуснаха ново положение. Крамарич проби и стреля под напречната греда. Нойер обаче изби с върха на пръстите си, след което и гредата му помогна.

След подновяването на играта Хофе създаде две нови опасни положения за около 30 сек. Първо Крамарич стреля слабо от добра позиция, а след това Дабур навлезе в наказателното поле, но шутира покрай дясната греда.

В 56-ата минута гредата спаси и домакините. Джошуа Зиркзее отправи истински снаряд, но Бауман протегна инстинктивно ръцете си, докосна топката, след което и напречният стълб му помогна. После Флик взе мерки и смени Зиркзее с Роберт Левандовски, а Горецка се появи на мястото на Бенжамен Павар.

Четвърт час преди края Хофенхайм беше близо до трети гол. Роберт Сков си освободи пространство и стреля силно, но Нойер изби с крак. В 77-ата минута вече нямаше какво да помогне на Байерн! След чудесна атака резервата Илас Бебу с едно докосване намери Крамарич, той овладя и с удар в далечния ъгъл се разписа за 3:1!

Крайното 4:1 оформи Крамарич в 92-ата минута от дузпа, която беше спечелена от Бебу след страхотен рейд, при който Нойер го фаулира в наказателното поле. 

Хофенхайм – Байерн 4:1  

Голмайстори: 1:0 Бичакчич (16), 2:0 Дабур (24), 2:1 Кимих (36), 4:1 Крамарич (77, 92-д)

Хофенхайм: Бауман, Пош, Фогт, Бичакчич, Акпогума, Самасеку, Гайгер (58-Бебу), Кадержабек, Баумгартнер (59-Гачинович), Дабур (80-Грилич), Крамарич

Байерн: Нойер, Павар (57-Горецка), Боатенг, Алаба, Дейвис, Кимих, Толисо (72-Мусиала), Гнабри, Мюлер, Сане (73-Коман), Зиркзее (56-Левандовски)

Стадион: "ПреЗеро Арена"
Съдия: Бенджамин Бранд
Жълти картони: Гайгер, Баумгартнер, Крамарич (Хофенхайм); Нойер, Боатенг (Байерн)