Приземеният миналата седмица Байерн Мюнхен грабна и Суперкупата на Германия, побеждавайки Борусия Дортмунд с 3:2 на стадион "Алианц Арена".

Момчетата на Ханзи Флик изиграха добро първо полувреме и взеха два гола преднина чрез Корентен Толисо и Томас Мюлер. 

Борусия обаче отговори и малко преди паузата се върна в мача с гол на Юлиан Брантд, а десетина минути след почивката Ерлинг Халанд изравни. 

В 82-ата минута Джошуа Кимих върна аванса на своите и неговото попадение се оказа скъпоценно. Мюнхенци вече имат пет трофея през календарната година и са в график за рекорда на Барселона от шест отличия, завоювани през 2009 година.


Първото добро положение в срещата беше създадено от баварците, но ударът с глава на Джошуа Кимих беше уловен без проблем от вратаря Марвин Хитц. На отсрещната врата Марко Ройс шутира отляво, но намери външната част на мрежата след рикошет.

В 18-ата минута хегемонът на Германия и цяла футболна Европа откри резултата след продължителна акция от собственото си наказателно поле. Томас Мюлер чукна вдясно за Роберт Левандовски, който центрира в наказателното поле и там Корентен Толисо реализира след добавка, след като първо уцели напречната греда.

Един от най-активните на терена Марко Ройс отново опита късмета си и този път беше точен, но неговият съотборник в националния отбор Мануел Нойер беше заел правилната позиция и улови спокойно.

Беше изминал половин час игра, когато Байерн откри резултата. Алфонсо Дейвис центрира отляво и Томас Мюлер отправи прецизен удар с глава, намирайки долния десен ъгъл.

В 39-ата минута интригата се завърна, защото Борусия наказа грешка в изнасянето на баварците. Ерлинг Халанд пусна вдясно за Юлиан Брандт и неговият свиреп изстрел за малко да скъса мрежата зад Нойер.

Веднага след почивката Борусия можеше да накаже още веднъж шампионите, но новото попълнение Тома Мюние направи пропуска на мача със сватбарски шут в трибуните.

Десетина минути след паузата силната игра на рурци даде резултат и те изравниха. Томас Дилейни изведе Ерлинг Халанд с прекрасен пас от дълбочина и норвежецът не остави шансове на Нойер.

Последва период без опасни положения пред врати, но всичко се промени в 82-та минута, в която героят от пролетното дерби Джошуа Кимих отново наказа съперника. Халфът се втурна напред и получи от Левандовски, след което Хитц спаси удара му. Кимих обаче направи добавка от паднало положение и топката успя да влезе във вратата - 3:2!


Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 3:2

1:0 Корентен Толисо - 18'
2:0 Томас Мюлер - 32'
2:1 Юлиан Брандт - 39'
2:2 Ерлинг Халанд - 55'
3:2 Джошуа Кимих - 82'