Байерн Мюнхен е на гребена на вълната и грабна 5 трофея от толкова възможни през календарната година, в която постигна втория требъл в историята си.

Трансферната политика на баварския колос обаче е доста хаотична, отбелязва журналистът на авторитетния вестник "Абендцайтунг" - Максимилиан Кох.

Новите кадри на стадион "Алианц Арена" изглеждат като взети без ясна комуникация между отделните ръководни звена в клуба.

Лерой Сане дойде със статут на европейска звезда, която да вдигне нивото на първия отбор. Танги Куаси, Марк Рока и Александър Нюбел са инвестиции за бъдещето - млади таланти, които имат нужда от трупане на опит, за да станат големи звезди.

Не е съвсем ясно обаче какво правят в отбора други трима нови, на обща възраст от близо 90 години - Ерик Максим Чупо-Мотинг (31-годишен) ,Буна Сар (28-годишен халф-бек) и "бунтарят от лазарета" Дъглас Коста. Последният е на 30 години и преди няколко сезона искаше незабавно да напусне Байерн, защото му се играеше в Ювентус. Връщането му донякъде компрометира ръководството на мюнхенци.

Буна Сар "блокира" изявите на баварски таланти като Ричардс и Мусиала, а Чупо-Мотинг спира развитието на направилия шеметен дебют в края на миналата година Джошуа Циркзее. Къде е ясният план в Мюнхен? Поне в момента такъв липсва.