Новият нападател на Байерн Мюнхен Ерик Максим Чупо-Мотинг е истинска загадка. Хем обича звездния лукс на професионалния футболист, хем е изключително земен и се държи приятелски с всеки.

Постоянно усмихнатият "Чупо", както обича да го наричат, прие с готовност ролята си на резерва в Мюнхен. Той нарича голмайстора на всички турнири от миналия сезон Роберт Левандовски "най-добрият нападател в света".

Роденият преди 31 години в Хамбург стрелец вкарва повечето си голове с лекота, но прави и немислими пропуски. Като този с екипа на ПСЖ от пролетта на 2019 година срещу Страсбург, когато "успя" да спре топката на самата голлиния и да уцели гредата (виж във видеото долу)... За куп експерти това беше пропускът на века.

Минал през Хамбургер, Нюрнберг, Майнц, Шалке, Стоук Сити и ПСЖ, новият в Байерн струва 0 евро, показва справка на Gol.bg. Да, това е сумата, "платена" за него през годините. Той изпълнява своите договори и не струва нищо на всеки следващ клуб.

Свободните трансфери са му патент и макар да парафира само за един сезон с хегемона на Европа, камерунският национал с германски паспорт навярно ще се задържи по-дълго време на стадион "Алианц Арена".

Той умее да печели сърцата на треньори, съотборници и фенове с вечната си усмивка, а и головите му показатели са прилични. Не е Левандовски, Меси или Роналдо, но пък готовността му да чака своите мигове от пейката го превръща в идеалната резерва, която пасва на всеки голям голям.