Експериментален състав на Байерн Мюнхен ще видят зрителите в мача срещу Дюрен за Купата на Германия в четвъртък.

Срещата от първия кръг в турнира идва само два дни след мача на германския национален отбор срещу Швейцария в Лигата на нациите. 

Заради участието си в Шампионската лига през август мюнхенци получиха по-дълга почивка и ще трябва да изиграят отложения мач за Купата на Германия тази седмица.

Хегемонът на Европа обаче ще изпитва сериозни трудности с намирането на правилния състав. Треньорът Ханзи Флик няма да може да разчита на куп национали от Бундестима, сред които са Мануел Нойер, Никлас Зюле, Джошуа Кимих, Леон Горецка и Серж Гнабри.

Другите липсващи ще бъдат голмайсторът Роберт Левандовски (Полша), Давид Алаба (Австрия) и четирима френски национали - Люка Ернандес, Бенжамен Павар, Корентен Толисо и Кингсли Коман. В лазарета на Байерн пък са Лерой Сане и Танги Куаси.

Така на вратата на баварците в четвъртък най-после ще застане новото попълнение Александър Нюбел. Сигурни титуляри изглеждат Алфонсо Дейвис, Джером Боатенг, Томас Мюлер и Хави Мартинес. Навярно ще видим и новите попълнения Дъглас Коста, Буна Сар, Марк Рока и Чупо-Мотинг.

На Байерн се струпват цели 8 мача за три седмици и половина, което ще бъде истински тест дори за топ-формацията на Ханзи Флик, която грабна пет трофея през календарната 2020 година до момента.

48 часа след мача с Дюрен на Байерн предстои и мач от Бундеслигата срещу новака Арминия Билефелд. В него вече се очакват на линия да бъдат всички титуляри.