Най-скъпата покупка в историята на Байерн Мюнхен Люка Ернандес измести от титулярния състав най-поскъпналия футболист на тима Алфонсо Дейвис.

Промяната е доста изненадваща дори за експертите, не само за феновете на баварския колос, които набързо превърнаха "Фонзи" в свой любимец заради класните му изяви и сърцатата игра.

Интересното е, че струващият 80 милиона евро на Байерн Ернандес е оценен от Transfermarkt на 45 милиона евро, докато Дейвис вече струва точно толкова, колкото Атлетико Мадрид получи от мюнхенци за французина.

Това обаче не оказва голямо влияние върху треньора на Байерн Ханзи Флик, който остави Дейвис на пейката по време на целия мач с Арминия Билефелд в събота. Люка пък беше №1 по пасове и центрирания в мача и завърши на трето място по контакти с топката.

Флик оправда решението си с агресията в играта на Ернандес, която е важна за отбора в момента. Световният шампион беше описан като "изключително стабилен, на много добро ниво".

Феновете на Байерн очакват с нетърпение стартовия състав на Ханзи за битката с Атлетико Мадрид в сряда. Дали французинът ще получи шанс и срещу бившите си съотборници за сметка на Дейвис, или ще остане на пейката?

Ернандес беше определен като една от най-големите трансферни издънки заради слабото си представяне през миналия сезон, когато или беше в лазарета, или играеше доста под познатото си ниво. Явно обаче той е имал нужда от един сезон за адаптация, защото в момента изглежда свеж и гладен за доказване.