Едва ли има футболист на Байерн Мюнхен, който да е правил толкова голям скок в развитието за толкова кратко време и да спечели фенските сърца само с няколко мача.

Но Алфонсо Дейвис успя. Някога той беше бежанец в Африка и родителите му не знаеха дали семейството ще оцелее на следващия ден. Открил щастието в Канада, крилото трябваше да действа на нетипичния за него пост като бек в Байерн.

Проблемите с контузиите в дефанзивен план на баварците обаче всъщност се оказаха големият шанс за Дейвис. Той беше наложен като титуляр и се справяше превъзходно в отбрана преди пандемията с коронавируса.

Действайки стабилно в защита, Дейвис се включваше като светкавица в атака и записа осем асистенции. Така новият договор до 2025 година беше приет с бурни, но и очаквани аплодисменти.

След подписването на контракта изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге заяви: "Алфонсо прави едно много добро развитие при нас. Той си заслужи новия договор с впечатляващи изяви. Много сме щастливи, че подписахме дългосрочен договор с него. Той впечатлява нашите фенове не само със своя начин на игра, но и с начина си на живот извън терена".

Спортният директор Хасан Салихамиджич също е впечатлен не само от футболните, но и от чисто човешките качества на канадеца: "Много се радвам, че преподписахме. Алфонсо пасва идеално на нашия отбор със скоростта си, удоволствието от играта и професионалното си отношение.Той е печалба за клуба и в човешки аспект. Нашата задача е да му осигурим и занапред възможността да играе стабилно и да продължава да се развива".

За разлика от много други чужденци в Германия, Дейвис не се скри зад оправданието "това е много труден език" и само 6 месеца след своето пристигане в Мюнхен даде (виж клипчето долу) първото си интервю на немски...

Превърнал се вече в звезда, Дейвис остава все така здраво стъпил на земята. Той беше сред най-добрите на терена при гръмката победа с 3:0 над Челси в Лондон. Записал шеметна асистенция и куп впечатляващи изяви в отбрана, срамежливият Алфонсо трябваше да бъде побутнат от Роберт Левандовски, за да отиде до сектора с фенове на Байерн, където ултрасите скандираха бурно "Фонзи, Фонзи...".