Настанаха времена, в които жадни за голове нападатели искат смяна, макар да се намират в отлично физическо състояние, преследвайки качващите допамина и самочувствието рекорди.

Да, историята е напълно реална и се случи в събота. На мача на европейския хегемон Байерн Мюнхен. Баварците сразиха Айнтрахт Франкфурт с 5:0, а Роберт Левандовски поиска смяна и излезе седем минути след като оформи своя хеттрик. Напълно доброволно.

Същият този Левандовски, който изигра шеметен сезон 2019/20, но отново не успя да покори рекорда на митичната легенда на Байерн Герд Мюлер. През 1972 година Бомбардировача завърши кампанията с 40 попадения в Бундеслигата. В момента Леви има 10 след първите пет кръга - нещо, което не беше правено в историята на германския елит. 

Неговият отговор на въпрос за рекорда на Герд Мюлер е красноречив: "Това не е моята цел. Отборът има нужда не само от моите голове. Да играеш с половин час по-малко означава много, когато имаш мачове през три дни и искаш да запазиш оптималната си форма".

Изказване, което не кореспондира с нагласата и философията на "стария" Левандовски, назначил известния агент Пини Захави с договор до 31 август през 2018 година, за да му издейства трансфер извън Германия с по-добри лични условия.

Очевидно Левандовски бележи огромен напредък и търси невероятно усъвършенстване не само като футболист, но и като човек. Може би причината се крие в неговите любими жени - съпругата Анна и двете дъщерички - Клара и Лаура. Бащинството неминуемо променя мъжа. А в голямото баварско семейство е много лесно да станеш изцяло отборен играч, когато имаш спортно-технически качества, умствен багаж и спокойствие у дома.


Друми Георгиев, Gol.bg