Централният нападател на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски се постави в изключително неблагоприятна ситуация с публично изразеното си желание да бъде трансфериран, пише авторитетният вестник "Абендцайтунг".

Голмайсторът на Бундеслигата го направи чрез своя агент Пини Захави, който обясни пред медиите, че клиентът му вече иска ново предизвикателство.

Проблемът на Роберт е, че има действащ договор за цели още три сезона с Байерн. Босовете на клуба вече увериха, че няма да се разделят с него и срещу 200 милиона евро. Какво ще се случи с Левандовски, ако той остане на стадион "Алианц Арена"?

В момента снайперистът е персона нон грата за куп легенди, фенове и дори за съотборниците си, на които им писна от постоянното му хленчене. Той влезе в конфликт с Матс Хумелс на тренировка, а двамата бяха в добри отношения още като съотборници в Дортмунд.

Мощни критики срещу Леви отправиха митични състезатели на клуба като Паул Брайтнер, Сеп "Котката Майер" и Оливер Кан. Всеки един от тях е със статут на велика легенда в Мюнхен и мненията им имат огромна тежест в публичното пространство. Особено това на Майер, който говори рядко и затова винаги е слушан внимателно от всички.

За капак в последния кръг от сезона срещу Щутгарт, където баварците сензационно паднаха с 1:4 у дома (за първи път от над четири години Байерн пусна четири гола в Мюнхен) се стигна и до прецедент - Роберт беше освиркан от феновете на шампионите. Те не могат да му простят слабите мачове срещу Реал Мадрид (мечтания му клуб) в Шампионската лига и начинът, по който отказа да стисне ръката на пенсионираната легенда Юп Хайнкес при смяната си в Кьолн.

Към момента президентът Ули Хьонес и изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге се изказват доста дипломатично, но те са длъжни да го правят. Поне за да могат да измъкнат максимално висока сума за сърдития поляк. Но познавайки нрава на двамата бивши футболисти, по адрес на Левандовски със сигурност е отправена не една или две цветущи реплики.

Нападателят получава подкрепа само от поляците. Но това е нормално и той прилича на слаб ученик, който е поощряван от родителите си, когато всички останали го сочат с пръст.

Преди дни бившият селекционер на Полша Франтишек Жмуда защити Роберт, а сега го стори и настоящият селекционер на "Дружината" Адам Навалка.

"Той върши чудесна работа за отбора и е нашият локомотив, дори тогава, когато не вкарва. Роберт дори не е достигнал лимита на своето развитие, той е толкова важен за нас. Най-доброто от него предстои", заяви селекционерът на Полша Навалка.

Обичта на поляците към Левандовски едва ли ще му бъде достатъчна, за да може той да изкара спокойно лято без турболенция в главата.

Защото световното ще приключи и тогава Роберт ще трябва да се връща в Байерн Мюнхен за лятна подготовка. А там вече никой не го обича...

 

Материал на Gol.bg