Хегемонът на Германия и цяла футболна Европа Байерн Мюнхен е на лов за трофеи и вече има цели пет през календарната година. Баварците са в безпрецедентна серия от 14 поредни успеха в Шампионската лига и стряскат съня на всеки противник.

Шампионите удариха Борусия Дортмунд в голямото дерби през уикенда и вече са еднолично на върха, но специалистите акцентират върху ахилесовата пета: защитата. 

След първите седем кръга в Бундеслигата мюнхенци са допуснали цели 11 попадения (1.6 на мач), което им се случи за последно под ръководството на Юрген Клинсман през сезон 2008/09 (тогава бяха 13 попадения). Любопитното е, че положението можеше да бъде още по-лошо, ако не бяха невероятните намеси на вратаря и капитан Мануел Нойер.

Байерн има невероятна огнева мощ (27 вкарани гола след първите 7 кръга е нов рекорд), но отбраната е чак на десето място в Бундеслигата. За сравнение РБ Лайпциг, Борусия Дортмунд и Волфсбург са допуснали едва по пет гола.

Проблемите на Байерн се появяват най-вече през второто полувреме (8 допуснати попадения), показва статистиката. Мануел Нойер е №1 по отношение на спасяванията този сезон, отразявайки цели 19 изстрела.