Председателят на надзорния съвет на Вердер (Бремен) - Марко Боде, призовава за промени в германския футбол, като таван на заплатите е една от възможните части от процеса на реформи.

Боде каза в съботното издание на "Зюдойче Цайтунг", че са необходими реформи, "за да се направи състезанието вълнуващо и честно, доколкото е възможно, да се запази или поднови връзката с феновете и да се направят клубовете по-стабилни, особено на фона на пандемията от коронавирус".

Бремен и други клубове от Бундеслигата и по-долните дивизии са в криза заради пандемията и са под натиск да направят реформи. Германската футболна лига създаде работна група, която обсъжда въпроса.

"Имаме нужда поне от дискусия относно тавана на заплатите", каза Боде, цитиран от БНР. Той също така предложи клубовете да надхвърлят лимита на заплата, стига да плащат определена сума в кризисен фонд или да полагат усилия за социална ангажираност на лигата.

В интервюто преди съботния мач на Вердер срещу шампиона Байерн (Мюнхен), Боде призова за по-справедливо разпределение на телевизионните приходи за клубовете, подобно на това в английската Висша лига.