Вердер Бремен постигна историческо равенство 1:1 срещу Байерн насред Мюнхен в мач от осмия кръг на германската Бундеслига.

Максимилиан Егещайн изненадващо откри резултата за гостуващия отбор на стадион "Алианц Арена" точно преди почивката, но Кингсли Коман изравни с глава след изтичането на час игра. 

Акцентът в представянето на "бременските музиканти" беше тяхната нагласа. За разлика от предишните срещи с баварците, този път клубът от Бремен игра много смело и дори имаше повече чисти положения.

Шампионите се намираха в невиждана серия от 22 поредни победи (19 от които за първенство) срещу този противник. От последната точка на Вердер срещу мюнхенци бяха минали цели 10 години.

След "хикса" днес лидерът Байерн Мюнхен събра 19 точки, докато момчетата на Флориан Кофелд са девети с 11 пункта.


Шампионите имаха нужда от малко време, преди да натиснат, а ударът с глава на Томас Мюлер мина покрай гредата. Малко след това същото стори и Кингсли Коман, но след снаряд от дистанция.

Четвърт час след началния съдийски сигнал Вердер можеше да открие резултата от нищото, създавайки две положения за пет секунди. Мануел Нойер обаче отново показа защо е вратар №1 в света и спаси близкия удар на Джошуа Сърджънт с крак, а после се хвърли смело в десния си ъгъл и отрази опита за добавка на на Лудвиг Аугустинсон.

Все пак ситуацията завърши с тревога за домакините, тъй като универсалният защитник Люка Ернандес се контузи и беше заменен принудително от Леон Горецка. Неговото място в центъра на защитата веднага беше заето от Хави Мартинес, а Давид Алаба се премести на левия фланг на отбраната.

Леонардо Битенкурт отправи зрелищен изстрел от воле, но топката намери външната част на мрежата. На отсрещната врата младият талант на Байерн Джамал Мусиала получи две възможности, но защитата на северняците се справи.

Така се стигна до 45-ата минута, в която Вердер сензационно матира хегемона на Европа. Хави Мартинес сбърка в защита и Сърджънт нахлу в пеналта, след което подаде вляво за Максимилиан Егещайн. Последният би моментално и намери успешно долния ляв ъгъл.

Пет минути след почивката Дъглас Коста можеше да изравни с невероятна далечна парабола, при която топката застрашително "падаше" от високо, но уцели напречната греда.

Логичното се случи в 62-ата минута, в която Кингсли Коман изравни с попадение, подобно на това от финала на Шампионската лига срещу ПСЖ през миналия сезон. Той зае позиция на далечната греда и намери обратния ъгъл, засичайки с глава.

Вердер действаше много смело и атаките се редуваха към двете страни, като гостите дори на моменти опитваха да налагат преса. Кошмарът на Вердер Роберт Левандовски не можеше да покаже обичайната си игра и десетина минути преди края на редовното време отправи много неточен удар с глава.

В 84-ата минута Лерой Сане свали майсторски от аутлинията за Чупо-Мотинг, който направи пропуска на мача с нескопосан удар в малкия пеналт, пращайки кълбото много над целта. Вердер отвърна с мълниеносна контраатака, но Мануел Нойер спаси с една ръка шута на излезлия сам срещу него Джош Сърджънт!


Байерн Мюнхен - Вердер Бремен 1:1

0:1 Максимилиан Егещайн - 45'
1:1 Кингсли Коман - 62'