Байерн Мюнхен удари Локомотив Москва само с 2:0 в протоколна за баварците среща от група "А" на Шампионската лига, играна на стадион "Алианц Арена".

Европейският хегемон наложи волята си още от самото начало, но първото полувреме завърши без попадения, тъй като липсваха и чистите голови положения.

В отсъствието на голмайстора Роберт Левандовски резултатът беше открит в средата на второто полувреме от необичаен реализатор - Никлас Зюле. Десетина минути преди края се разписа и Ерик Максим Чупо-Мотинг.

Байерн завърши на първото място с цели 16 точки, а зад мюнхенци остана Атлетико Мадрид (9 пункта), спечелил визитата си на третия Залцбург (4 точки) с 2:0. Локомотив Москва завърши на дъното с три пункта.


Сравнително експерименталният състав на Ханзи Флик очаквано започна по-активно и владееше топката в 2/3 от времето, но не успяваше да създаде интересно положение. Лерой Сане имаше две възможности, които си изработи сам, но все още настройваше мерника си. Над целта малко след това шутира и Леон Горецка.

За разлика от тях, тупалката на Дъглас Коста се оказа не само силна, но и точна, но вратарят на руснаците Гилерме следеше ситуацията и спаси. Не след дълго и Томас Мюлер би в обсега на съперниковия вратар.

Мюлер имаше нова възможност шест минути преди почивката и този път опитът му изглеждаше доста по-опасен, но топката облиза външната част на мрежата. 

Гилерме се справи с ударите на Никлас Зюле и Ерик Максим Чупо-Мотинг веднага след почивката, както и с близкия изстрел на Серж Гнабри. В 63-ата минута обаче нямаше прошка и изненадващият голмайстор Зюле откри с глава след центриране на Дъглас Коста от корнер.

Изключително активният днес Лерой Сане би покрай дясната греда след поредното добро взаимодействие на домакините, а при една от редките атаки на Локомотив Рибус също не беше далеч от попадението.

Ерик Максим Чупо-Мотинг се възползва от шанса да излезе като титуляр в отсъствието на получилия почивка Левандовски и десетина минути преди края на редовното време намери горния десен ъгъл след хитро чукване на Серж Гнабри.


Байерн Мюнхен - Локомотив Москва 2:0

1:0 Никлас Зюле - 63'
2:0 Ерик Максим Чупо-Мотинг - 80'