Треньорът на германския футболен клуб Байерн Мюнхен Ханзи Флик се надява, че Роберт Левандовски ще бъде обявен за футболист номер 1 на годината в четвъртък, но отказа да коментира шансовете си да вземе наградата за треньор на годината.

"Да бъде обявен за най-добър в света определено ще бъде сбъдната мечта за него. Никой не го заслужава повече от него тази година. Всички бихме искали да го видим да печели наградата", каза цитираният от БНР Флик пред репортери днес.

Полският нападател стана голмайстор номер 1 в Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионската лига през миналия сезон, а Байерн спечели и трите трофея, преди да вземе Суперкупата на Германия и на Европа през септември.

Левандовски се бори за наградата с Кристиано Роналдо и Лионел Меси, които единствени са печелили престижната статуетка през последните 12 години.

Флик, който е в списъка на най-добрите треньори заедно с Юрген Клоп от Ливърпул и Марсело Биелса от Лийдс, заяви, че това е "второстепенно", тъй като фокусът му е върху мача от Бундеслигата в сряда срещу Волфсбург.