Полузащитникът на Байерн Мюнхен Джошуа Кимих може да се завърне за съботния сблъсък от Бундеслигата с Байер Леверкузен, след като се възстанови от контузия на коляното по-бързо от очакваното, заяви наставникът на баварците Ханзи Флик.

Първоначалните прогнози бяха, че универсалният футболист ще отсъства от терените до януари след лека операция на дясното си коляно след успеха над Борусия Дортмунд с 3:2 на 7 ноември. 

Въпреки това, той се възстановил по-бързо от очакваното и нещата „изглеждат много добре“, добави Флик, след като Кимих взе участие в отборната тренировка в понеделник. Той може да се изправи срещу „аспирините“, които са лидери в Бундеслигата – Байерн в момента изостава на точка от тима на Петер Бош.

„Трябва да видим как ще се справи с тренировките в следващите дни. Той трябва да слуша тялото си и да премисли внимателно нещата, тогава ще вземем решение заедно дали ще играе през уикенда“, каза Флик преди домакинството на Волфсбург в сряда, което Кимих със сигурност пропуска.

Байерн не успя да спечели последните си два шампионатни мача в лигата след две равенства, като завръщането на Кимих ще подсили халфовата линия на баварците, която е раздирана от кадрови проблеми с контузии. /БГНЕС