Футболната 2020 година безспорно принадлежи на Байерн Мюнхен, грабнал максималните пет трофея на всички фронтове.

Воденият от Ханзи Флик състав демонстрира някои колебания напоследък в Бундеслигата, изоставайки с 0:1 в последните седем кръга. Впечатляващото е, че във всички мачове бяха постигнати поне частични обрати, а победите бяха четири.

Вратар №1 в света Мануел Нойер няма "суха мрежа" в последните осем кръга и дори често неутрализира грешките на колебливата си защита. За сметка на това нападението на хегемона и все така плашещо, както през пролетта.

Няма друг водещ отбор в Европа, който бележи по 3 гола на мач. Прави го само Байерн. В досегашните 13 кръга са вкарани 39 гола. Към сметките добавяме 18 гола в шест мача в Шампионската лига (също по 3 на мач), два гола за Суперкупата на Европа, три за Купата на Германия и три за Суперкупата на Германия. Общо: 65 попадения през кампанията във всички турнири.

Голямата заслуга е на Футболист №1 на ФИФА за 2020 година Роберт Левандовски. Полякът има 20 гола в 18 мача и дори може да се похвали с пет асистенции. 

"Байерн е като едно голямо семейство и аз съм щастлив да бъда част от него. Изключително съм щастлив от позицията, на която се намираме. Сега ние сме отборът, който всички искат да победят и това ще важи през 2021 година", споделя Левандовски.