Байерн (Мюнхен) иска да има поне толкова успехи през тази година, колкото и през 2020-а, когато спечели пет титли, каза старши треньорът Ханзи Флик. Байерн започва годината като лидер в Бундеслигата с неделен мач срещу последния в класирането Майнц 05.

Баварците спечелиха осма поредна титла в Бундеслигата през 2020-а заедно с Купата на Германия, Шампионската лига, Суперкупата на Германия и на Европа. Байерн отново достигна до осминафиналите на Шампионската лига и следващия месец ще играе на световното клубно първенство, на което триумфираха при последното си участие през 2013 година.

"Всички се състезават. Отборът иска добро начало през 2021 година. Току-що завършихме една изключителна година. Въпреки че почивката беше кратка, тя все пак беше важна. Момчетата се наслаждаваха на тренировките през последните няколко дни. Нищо не се е променило по отношение на целите ни. Искаме да бъдем възможно най-успешни, точно както миналия сезон", добави треньорът, цитиран от БНР.

Флик заяви, че крилото Кингсли Коман не е възстановен от мускулната контузия, която получи преди две седмици срещу Байер Леверкузен, като Ниазу Куаси и Марк Рока също не са в състава. Той уточни, че ще му е любопитно как Майнц 05, който има само една победа в сезона, ще играе при временния треньор Ян Зийверт, след като Ян-Мориц Лихте беше освободен преди няколко дни.

"Анализирахме нашите опоненти, но не знаем какво точно ще измисли новият треньор. Обикновено той обича да определя темпото и да поставя съперника под натиск. Въпреки това се фокусираме върху себе си", добави Флик.