Само преди няколко сезона крилото на Байерн Мюнхен Кингсли Коман сензационно обмисляше да спре с футбола, тъй като беше преследван от тежки контузии.

В началото на месец юли беше потвърдена покупката на Лерой Сане - пряк конкурент на французина за титулярно място. Според куп специалиста напускането на Коман беше въпрос на време.

Нещата се промениха в края на август. С онзи гол. Кингсли в прободе родния си ПСЖ в сърцето, вкарвайки единственото попадение във финала на Шампионската лига. Гол с глава, който го изстреля сред легендите на баварския колос.

"Преди това имах усещането, че ще играя рядко. Аз съм на 24 години, а това е възраст, на която трябва да играя редовно. Преди финала Ханзи Флик дойде и ми каза, че ще играя. Бях с маска на лицето, но под нея усмивката ми беше до ушите. Знаех, че ме чака велика вечер", обяснява Коман пред списание "Шпорт Билд".

"След този гол в Лисабон моето самочувствие стана още по-голямо, а аз играя по-добре. За мен е важно да усещам доверие в себе си и тялото си. Тогава и другите ми вярват.  Когато дойде нов треньор и разчита на теб, това е от голяма полза. Ханзи Флик ми направи подарък и аз не го разочаровах", добави Коман, чийто договор е до 30 юни 2023 година.

В 10 мача от Бундеслигата този сезон бързакът има 2 гола и 7 асистенции. През декември той асистира за пет поредни гола на отбора си, което се случва за първи път, откакто се води детайлна статистика в Бундеслигата.