Борусия Мьонхенгладбах - Байерн Мюнхен, мач от 15-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Борусия Парк", 21.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Нюбел
Защитници: Алаба, Боатенг, Зюле, Дейвис, Павар, Ернандес, Сар
Полузащитници: Кимих, Мартинес, Горецка, Толисо, Коман, Сане, Гнабри, Коста, Рока, Мусиала, Даджаку
Нападатели: Мюлер, Левандовски, Чупо-Мотинг, Циркзее, Арп
Контузен: Куаси
Под въпрос: Гнабри


Прогноза на Gol.bg:

Набралата скорост баварска машина троши рекорд след рекорд и определено се представя на изключително високо ниво, показвайки завидно постоянство. 2020 година завърши с пет трофея от толкова възможни и само една загуба във всички турнири.

Но дори и най-силните си имат ахилесова пета, а на Байерн тя е отбраната. Не е ясно дали става дума за липса на концентрация или за малшанс, но в предишните осем кръга баварците неизменно изоставаха с 0:1. Нещо, което се случва за първи път в историята на клуба и то точно след един приказен сезон.

Все пак трябва да отбележим, че момчетата на Ханзи Флик не загубиха нито веднъж в тази поредица и дори изковаха пет победи. Те са на върха в таблицата, а техният противник е едва седми и изостава на цели 12 пункта, тъй като спечели само два пъти в предишните осем кръга.

През декември 2019 година Гладбах нанесе едва втората от общо трите загуби на наставника на Байерн Ханзи Флик. Не е за вярване, но е факт - за последните шест сезона Борусия Мьонхенгладбах има изравнен баланс срещу най-славния германски отбор - 5:5 победи в изиграните 12 шампионатни мача. 

Гладбах е единственият отбор, взел цели 17 точки срещу хегемона на Германия за този срок от време. Баварците спечелиха само 9 от последните 21 двубоя с този противник, а в последните шест дуела между тях тук "жребчетата" водят с 3:2 победи.

Байерн е постигнал 50 победи и 29 равенства в изиграните 104 шампионатни мача, при голова разлика 198:131. На свой терен обаче Борусия има 21 победи и 18 равенства в 52 мача с баварците. Срещу нито един друг отбор Байерн не е получавал толкова много голове.

Очевидно е много трудно да се направи прогноза в това интересно съперничество. Липсата на публика дава някакво предимство на Байерн, който доказа през изминалия сезон, че се справя отлично със ситуацията. Моментната форма на двата отбора и разликата в класите ни кара да заложим на знак "2".


Резултат: Борусия Мьонхенгладбах - Байерн Мюнхен  0:2