Предизвиканата от пандемията с коронавирус финансова криза засегна дори най-големите футболни клубове на планетата. Сред тях е дори Байерн Мюнхен - единственият европейски колос, който работи над четвърт век неизменно на печалба.

Преди няколко дни треньорът Ханзи Флик увери, че клубът няма да привлича нови футболисти през месец януари, тъй като е доволен от състава си. Въпреки факта, че в 10 поредни кръга капитанът Мануел Нойер няма "суха мрежа".

Защитата определено е зона, която ще бъде реформирана. Но не сега, а през лятото. И една от причините е чисто финансова. Дори силният икономически Байерн Мюнхен ще се опита да урежда свободни агенти, с цел да минимизира разходите си.

22-годишният ляв бек на Рединг Омар Ричардс е зорко следен от спортния директор на баварците Хасан Салихамиджич. Според The Athletic интересът на мюнхенци е реален и вече се водят преговори. 

Интересното е, че високият 185 сантиметра Ричардс не иска да преподписва с Рединг и на 1 юли тази година става свободен агент. Поне засега Байерн изглежда като големият фаворит за неговия подпис.