Байерн Мюнхен показа две коренно различни лица, но победи Аугсбург с 1:0 като гост в двубой от междинния 17-и кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "WWK Арена".

Момчетата на Ханзи Флик изиграха изключително силно първо полувреме и откриха резултата от дузпа, когато дежурният реализатор Роберт Левандовски заби 22-ия си гол в първенството този сезон. До почивката шампионите тотално доминираха, но направиха куп пропуски.

Смазващото превъзходство на мюнхенци се изпари след почивката и четвърт час преди края Аугсбург също получи дузпа, но Алфред Финбогасон нацели гредата.

Така за първи път от 24 октомври 2020 година насам (11 поредни кръга без "суха мрежа") Байерн не допусна гол в Бундеслигата. Първенецът събра 39 точки на върха, докато Аугсбург е 12-и с 19 пункта.


Шампионите натиснаха много здраво още от самото начало и играта се водеше изцяло пред наказателното поле на домакините, но ударите на Роберт Левандовски и компания бяха неточни. 

Това обаче не продължи дълго време, защото във фаталната 13-а минута реферът маркира дузпа за нарушение на Рани Кедира срещу Люка Ернандес. Роберт Левандовски намери с лекота долния десен ъгъл, вкарвайки своя 22-и шампионатен гол този сезон.

В средата на първото полувреме Левандовски показа, че е изцяло отборен играч. Той напредна фронтално и можеше да шутира, но чукна много интелигентно вляво за набралия скорост Серж Гнабри. Германецът би силно, но Рафал Гикевич спаси, а след това пропуск направи Томас Мюлер.

Постепенно "малките баварци" успяха да отблъснат своите именити братовчеди и играта се поизравни, а с това бясното темпо на шампионите спадна. Ръкавиците на Гикевич отново покачиха температурата си след снаряда на Гнабри, а след това вратарят улови и удара с глава на Левандовски. След това Роберт уцели гредата отблизо, но от малък ъгъл, а неточен удар с глава отправи Кингсли Коман.

След почивката Байерн беше видимо отпуснат и не играеше с настървението от първата част, като навярно това влизаше в плана на Ханзи Флик за пестене на енергия.

В средата на второто полувреме доста изненадващо беше заменен Роберт Левандовски, като поне на пръв поглед снайперистът не показа да изпитва някакъв дискомфорт.

Четвърт час преди края на редовното време и Аугсбург получи дузпа за игра с ръка на Бенжамен Павар в пеналта на гостите. Алфред Финбогасон финтира Мануел Нойер, но топката се отби в левия страничен стълб! Малко след това Йенсен отправи страховит снаряд, но над целта.

Дори в заключителната част на срещата Байерн не успяваше да се надигне и да вземе инициативата, а на моменти оставаше усещането, че съставът на Флик се носи по течението и чака с нетърпение последния съдийски сигнал. Той все пак дойде с леко закъснение и донесе огромно облекчение в лагера на гостите, показали две коренно различни лица тази вечер.


Аугсбург - Байерн Мюнхен 0:1
0:1 Роберт Левандовски - 13', дузпа

Пропусната дузпа: Финбогасон (Аугсбург) - 76'