Байерн Мюнхен разпиля Хофенхайм с 4:1 в среща от 19-ия кръг на германската Бундеслига, състояла се на стадион "Алианц Арена". Така шампионите си върнаха за срамното поражение със същия резултат от този съперник на 27 септември миналата година.

Момчетата на Ханзи Флик влязоха бавно в мача, но постепенно наложиха волята си и откриха резултата напълно заслужено чрез Джером Боатенг. Томас Мюлер удвои аванса на своите към края на първата част, но преди влизането в съблекалните Андрей Крамарич върна интригата.

Още до средата на второто полувреме европейският първенец показа кой командва и в рамките на шест минути нанесе два удара по смелите гости чрез Роберт Левандовски  и Серж Гнабри. И в двата случая заслугата беше на Кингсли Коман.

Байерн Мюнхен събра 45 точки на върха и води с цели десет на втория РБ Лайпциг, който играе довечера срещу третия Байер Леверкузен. Хофенхайм е 11-и в класирането с 22 пункта.


Гостите започнаха изненадващо смело и успяваха да създават трудности на безкомпромисния лидер в таблицата. В седмата минута Ихлас Бебу излезе сам срещу Мануел Нойер, но капитанът на Байерн показа защо е №1 на своя пост в света и спаси.

Домакините имаха нужда от известно време, за да влязат в обороти и в петнайстата минута Томас Мюлер нацели напречната греда, а вратарят Оливер Бауман спаси ударите на Джошуа Кимих и Роберт Левандовски.

Секунди преди изтичането на половин час игра Кингсли Коман можеше да открие резултата от малък ъгъл. Французинът се измъкна от защитник и пробва много силен изстрел по диагонала, но Бауман се намеси отлично.

В 32-ата минута шампионите все пак матираха своя противник след изпълнение на корнер. Трима футболисти на Байерн скочиха за високата топка, но най-добре позициониран беше централният бранител Джером Боатенг, който реализира първия си шампионатен гол от близо три години. Интересното е, че за последно той беше вкарал в Бундеслигата също през януари на този стадион, при това отново срещу Хофе.

Кимих беше отказан от Бауман след топовен изстрел, но в 43-ата минута топката отново се озова зад вратаря на гостуващия отбор. Този път Левандовски влезе в ролята на подавач, а Томас Мюлер реализира с левия крак в долния десен ъгъл. 

Баварците още се радваха, когато бяха "хванати" на контраатака по дясното крило на техния противник. Андрей Крамарич беше  оставен непокрит в наказателното поле и върна интригата с точно изпълнение от воле с левия крак.

Веднага след почивката гостите сътвориха сходна атаката като тази при гола си. Кристоф Баумгартнер засече от въздуха с левия крак и насочи топката точно под напречната греда, но Нойер улови.

Все пак дойде редът и на Роберт Левандовски да вкара дежурния си гол. Вече бяха изминали десетина минути от второто полувреме, когато Коман осъществи солова акция по лявото крило. Французинът центрира в малкия пеналт и там Стефан Пош и Бауман не се разбраха, а Футболист №1 в света за миналата година вкара отблизо на празна врата.

Кимих беше блокиран, но мощният Байерн все пак стигна до четвърти гол още в средата на второто полувреме. Коман отново блесна с асистенция, а Серж Гнабри вкара с лекота срещу бившия си отбор.

Двайсетина минути преди края на редовното време Байерн вкара пети гол. Лерой Сане овладя в наказателното поле и върна назад към Бенжамен Павар, който намери горния ляв ъгъл със свирепа тупалка. Попадението обаче беше отменено заради засада. Малко по-късно шут на Сане беше спасен.

В 85-ата минута защитата на Байерн проспа балонно центриране в наказателното поле и Кадержабек остана сам срщу Нойер, но вратарят разпери широко ръце и спаси. Последва страховит удар на Нордвайт, но Нойер изби с върха на пръстите си.

 

Байерн Мюнхен - Хофенхайм 4:1

1:0 Джером Боатенг - 32'
2:0 Томас Мюлер - 43'
2:1 Андрей Крамарич - 44'
3:1 Роберт Левандовски - 57'
4:1 Серж Гнабри - 63'