Наставникът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик сензационно може да напусне европейския хегемон в края на сезона, гръмна най-тиражният европейски вестник "Билд". 

Бившият помощник-треньор на Йоги Льов в Бундестима парафира с баварците до 30 юни 2023 година и през миналия сезон изведе отбора до пет трофея. Твърде вероятно е обаче Ханзи да прекрати контракта си в края на настоящия сезон и да поеме националния отбор на Германия.

Според "Билд"  има няколко причини, които могат да доведат до раздялата. Първата е, че изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге напуска поста си на 31 декември тази година, а двамата са в отлични отношения. Кале ще бъде заменен на поста от Оливер Кан.

В Мюнхен пък е публична тайна, че Флик не поддържа добри отношения със спортния директор Хасан Салихамиджич. Двамата на няколко пъти бяха на "на нож", а напрежението започнало в момента, в който Флик пое юздите от Нико Ковач.

Ковач беше уволнен през ноември 2019 година и Брацо не бил особено впечатлен, че доскорошният помощник Флик е останал на работа в клуба, вместо да си тръгне достойно.

Ханзи сътвори истинска футболна приказка, защото спечелените от него трофеи (5) са дори повече от загубите (4) му начело на баварците във всички турнири до момента, ако не се брои отпадането с дузпи от Халщайн Кийл за Купата на Германия.