Изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге потвърди за интереса към Мохамед Салах, макар да уточни, че става въпрос са необозримото бъдеще. 

Ситуацията с египтянина в Ливърпул не е идилична, а за да се усложни още повече, винаги се намесват трансферни слухове, тъй като нападателят е ценна хапка за грандовете.

Във всеки случай оферта от страна на германския хегемон не е изключена в бъдеще. В интервю за ON Time Sports Румениге бе попитан директно и шампионът от Мондиал '74 отговори многозначително.

"В момента не планираме да подписваме със Салах, но определено би било чест да го имаме с нас", каза цитираният от "Тема спорт" Румениге, описвайки звездата от Ливърпул като Африканския Меси.

"Разбира се, той притежава всички умения, необходими, за да играе за най-добрите отбори в света. Постигнатото от него може да се сравни с това, което Лионел Меси и Кристиано Роналдо направиха съответно в Барселона и Реал", каза още Кале. 

През настоящия сезон Салах често демонстрира недоволство в Ливърпул. Макар статистиката му да е отлична - 21 гола в 32 мача, 28-годишният нападател трябва да се бори с колебливи изяви.

Договорът на египтянина е до 2023 година и ако бъдещ кандидат го поиска през лятото, ще трябва да сложи 9-цифрена сума на масата, за да не бъде отрязан директно.

На практика е невъзможно Байерн да похарчи толкова пари по време на коронакризата. Веднага след като пандемията приключи и топклубовете започнат да инвестират отново, Салах може да се превърне в цел за Мюнхен. И Румениге вече започна първия малък флирт...