Психично разстройство е една от версиите, по които работи разследването на немската полиция за самоубийството на 25-годишния модел Кася Ленхардт. Освен че спечели популярност в шоуто на Хайди Клум, Кася, която е майка и на 6-годишно момченце, се прочу и като гадже на футболиста на Байерн Мюнхен Джером Боатенг.

Тялото на красавицата бе намерено в берлинския квартал "Шарлотенбург" във вторник вечерта след подаден сигнал. При огледа е станало ясно, че няма намеса на друго лице. Как точно е посегнала на живота си младата жена, не се оповестява засега. Сред мотивите, по които се работи, е нейната психична нестабилност.

Моделът с полски корени имаше връзка с Боатенг от миналата година, а наскоро стана ясно, че двамата са се разделили. Именно футболистът призна след разлъката: "Надявам се, че ще получи професионална помощ, защото има нужда от нея. Тя стана моя приятелка, разрушавайки връзката ми с майката на децата ми, разбивайки семейството ми, изнудвайки ме". 

Самата Кася поиска време за отговор, защото досега не била мамена и използвана по такъв начин, уточнява "България днес". Заради публичната разправия между нея и Боатенг тя бе залята от обидни коментари и заплахи в интернет.

Според други футболни съпруги това е основната причина за самоубийството й. Новината за смъртта на 25-годишната жена завари Боатенг в Катар, където трябваше да играе с Байерн на финала на Световното клубно първенство. Той се прибра незабавно за Германия и не участва в спечеления финал срещу Тигрес.