Легендата на Байерн Мюнхен Лотар Матеус не е съгласен с мнението на Щефан Ефенберг, че баварците ще влязат в серия от триумфи в Шампионската лига.

По-рано спечелилият турнира на богатите с Байерн през 2001 година Ефенберг бе изразил мнение, че клубът може да покори Европа в три поредни сезона. Световният шампион от 1990 година и носител на Златната топка за същата година Лотар обаче има друго мнение.

"В момента Манчестър Сити е по-добър. Байерн може да защити трофея си в Шампионската лига, но трябва да върне старата си форма и да избегне нови контузии на ключови играчи", сподели Матеус.

"Тиаго си тръгна през лятото, както и още двама футболисти, които поне на мен ми липсват - Филипе Коутиньо и Иван Перишич. Те бяха чудесни опции за треньора. От новите попълнение само Лерой Сане наистина помага на отбора."

"Само преди две седмици щяха да поставя Байерн като явен фаворит срещу Лацио на осминафиналите. Но после дойде пътуването до Катар, контузиите и случаите на коронавирус. Дори на отбор като Байерн не е лесно да се справи с това. Все пак смятам, че баварците ще продължат", завърши легендата.