Телевизия "Скай" разкри какви заплати получават футболистите на Байерн Мюнхен. Напълно очаквано футболист №1 на планетата Роберт Левандовски е на върха с 22 милиона евро бруто на сезон.

Зад него се нареждат капитанът и вратар №1 на планетата Мануел Нойер, както и взетият миналото лято от Манчестър Сити Лерой Сане. Двамата германци прибират по 18 милиона евро бруто.

Следват Томас Мюлер (16 млн. евро бруто), Люка Ернандес (14 милиона евро бруто), както и трима футболисти с по 12 млн. евро заплата - Дъглас Коста, Джером Боатенг и Давид Алаба. Последните трима почти сигурно напускат в пакет в края на кампанията.

Двамата асове в средата на терена Джошуа Кимих и Леон Горецка взимат по 10 милиона евро бруто на година, което е изненадващо с оглед класата им и ролята в отбора. Очаква се скоро двамата германски национали да преподпишат и възнагражденията им да бъдат вдигнати до 15 милиона евро бруто.

Кингсли Коман взима по 8 милиона евро бруто на година и иска доста повече, за да преподпише. Тази седмица той е отказал предложение за около 12 милиона евро бруто на сезон. С 1 милион евро бруто на година в повече получава Серж Гнабри.

Доста изненадваща е високата заплата на твърдата резерва Александър Нюбел. Вратарят взима 5 милиона евро на година, макар да не играе. За сравнение един от най-добрите халф-бекове в света Алфонсо Дейвис е до него с 6 млн. евро бруто.

Куриозното е, че на едно ниво с Нюбел по отношение на заплатите е световен шампион с Франция - универсалният защитник Бенжамен Павар. Според новия си договор 18-годишният талант Джамал Мусиала прибира 4 милиона евро на година, колкото взима Марк Рока.